هشدار جدی مخابرات به مشترکان تلفن ثابت

 پیرو هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری از طریق ارسال کدهای قفل گشا و دریافت آن از مشترکین به نام شرکت مخابرات، مدیرکل ارتباطات این شرکت توضیحات تکمیلی ارائه داد

 گروه علمی و فناوری؛مدیرکل ارتباطات شرکت مخابرات درباره ارسال کدهای قفل‌گشا عنوان کرد: متاسفانه اخیرا تعدادی از کلاهبرداران از راه‌های مختلفی، حتی به بهانه‌های عجیبی چون کابل برگردان درخواست می‌کنند که مشترک کدهای قفل‌گشا ارسال شده را برای آن‌ها بخواند.

وی افزود: ما به طور جدی از مشترکان می‌خواهیم که هرگز کدهای قفل‌گشا را برای غیر نخوانند، حال اینکه این کد از طریق پیام کوتاه یا تماس صوتی برای آن‌ها ارسال شده باشد، تفاوتی ندارد؛ چرا که متاسفانه برخی کلاهبرداران برای انجام نیت‌های سو خود از این شگرد استفاده می‌کنند.

بیدخام در پایان خاطرنشان کرد: عملیات‌هایی مانند کابل برگردان و... هیچ نیازی به اعلام کد از سوی مشترک ندارد و آن‌ها باید از خواندن این کدها اجتناب کنند.

 

منبع: خبرگزاری برنا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 21 آذر 1401
جزئیات تازه درباره یارانه یلدایی رئیسی / کالابرگ چه زمانی اجرایی می شود ؟!

 هنوز زمان دقیقی از اجرای کالابرگ اعلام نشده است؛ اگرچه این طرح به طور آزمایشی در یک استان اجرا شده، اما بنا به گفته رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، احتمالا اجرای طرح کالابرگ در کل کشور به امسال نخواهد رسید.
 

با وجود انتشار برخی گزارش‌ها مبنی بر این‌که احتمالا این ماه به دلیل اجرای طرح کالابرگ آخرین یارانه نقدی‌ای باشد که یارانه‌بگیران دریافت می‌کنند، اما بررسی‌ها حاکی از آن است که یارانه نقدی هیچ استانی قطع نخواهد شد و در روزهای آینده یارانه یلدایی واریز خواهد شد.

صولت مرتضوی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در همین رابطه نهم آذرماه امسال در حاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرد: طرح کالابرگ الکترونیکی به صورت آزمایشی در استان هرمزگان شروع شده و بازتاب خوبی از آن گرفته شد.

به گفته او، به محض اینکه بستر آن فراهم شود، به صورت آزمایشی اجرا می کنیم. امیدواریم هرچه زودتر این طرح اجرا شود.

مرتضوی تاکید کرد: استفاده از کالابرگ اختیاری است، یعنی کسانی که خواستند، می‌توانند از کالابرگاستفاده کنند و کسانی که خواستند، می‌توانند از مبلغ نقدی استفاده کنند.

وی متذکر شد: سازوکار اجرای این طرح این است که کارت الکترونیکی افراد معادل مبلغ یارانه شارژ می شود و افراد در یک بازه زمانی مشخص مختار هستند با این کارت، پروتئین خرید کنند یا اینکه زمانی که یارانه به حساب افراد واریز می شود، پول آن را برداشت کنند.

پرداخت یارانه قطع نمی‌شود

در این میان، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیز اعلام کرد: پرداخت یارانه به صورت کالابرگ اختیاری است و قرار نیست یارانه قطع شود.

سید طیبه حسینی درباره پرداخت یارانه آذرماه خانوارها و انتشار برخی اخبار مبنی بر حذف یارانه نقدی، افزود: بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پرداخت یارانه به صورت کالابرگ اختیاری است و قرار نیست یارانه نقدی هیچ فردی قطع شود.

وی اظهار داشت: پرداخت یارانه آذرماه طبق روال ماه‌های گذشته ادامه دارد و در صورت اجرا شدن این طرح در ماه‌های آینده افراد می‌توانند به صورت اختیاری کالابرگ الکترونیکی را انتخاب کنند، در غیر این صورت پرداخت یارانه به صورت نقدی ادامه دارد.

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها تاکید کرد: در ماه جاری یارانه هیچ استانی قطع نمی‌شود.

یارانه نقدی قطع می‌شود یا نه؟

اما این اظهارات در شرایطی است که سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت یکم آذرماه در نشست خبری با بیان اینکه مساله طرح کالابرگ الکترونیکی مشکلی در تامین‌ مالی ندارد، گفته بود: با توجه به اینکه این امر، نظام پرداخت یارانه را متاثر می‌کند، لازم بود دولت از مطمئن

بودن زیرساخت فنی اطمینان حاصل کند و تغییرات در وزارت کار قدری تاخیر در بهره‌برداری پروژه انداخت‌ اما وعده داده شد که پس از آنکه این طرح در یک استان به شکل آزمایشی پیاده شد، از ماه‌های آینده برای کل کشور انجام می شود.

وی تاکید کرده بود: این‌ طرح مشکلی ندارد و مشکلی در تامین بودجه هم موجود نیست، پیش‌بینی این است که دوره آزمایشی یک ماه به طول بیانجامد و بعد از یک‌ماه برای سایر استانها هم انجام شود.

البته محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم آذرماه گفته بود که اجرای کالابرگ الکترونیکی به امسال نمی‌رسد و واریز یارانه نقدی ادامه خواهد داشت.

به گفته او، پرداخت نقدی کار را برای دولت ساده می‌کند، ولی برای مردم به خاطر اثرات تورمی می‌تواند یک آسیب باشد.

پورابراهیمی افزوده بود: با افزایش قیمت‌ها و ایجاد تورم و کاهش قدرت خرید مردم، روش پرداخت نقدی نمی‌تواند مفید باشد.

او با بیان اینکه اجرای کالابرگ الکترونیکی در یکی دو استان به صورت آزمایشی شروع شده اس، ت تاکید کرده بود: اجرای کالابرگ الکترونیکی به امسال نمی‌رسد و واریز یارانه نقدی ادامه خواهد داشت.

سازو کار اجرایی طرح کالابرگ چگونه خواهد بود؟

اما سازوکار اجرایی طرح کالابرگ چگونه خواهد بود؟ حمید فرداد، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات رفاه ایرانیان(فارا) در همین رابطه گفته است: دولت برای اعمال سیاست‌های حمایتی خود نیاز به بستر فنی فراگیر و یکپارچه داشت. شکل‌گیری شبکه ملی اعتبار بر اساس سیاست‌های

عدالت‌محور بخش دولت مردمی به عنوان بستری مناسب برای مدیریت و اختصاص تمامی اعتبارهای حمایتی بر اساس هر کدملی را در دستور کار قرار داد.

فرداد، یکی از کاربردهای این سامانه را اجرای طرح کالابرگ الکترونیک دانسته بود که در حال پیاده‌سازی مقدمات اجرا در استان هرمزگان است.

مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات رفاه ایرانیان در تشریح اهداف این طرح اظهار کرده بود: دولت به منظور تقویت سلامت غذایی خانوارها این امکان را برای آن‌ها ایجاد می‌کند که به اعتبار یارانه بتوانند یک ماه زودتر کالاهای اساسی را خریداری کنند. این امر ضمن حمایت از سبد غذایی خانوار

موجب پیاده‌سازی سامانه در گستره کشور و استان مربوطه می‌شود.

وی گفته بود: این امکان برای تمام جامعه یارانه‌بگیر استان هرمزگان پس از اطلاع‌رسانی از سوی رسانه‌های کشوری و استانی فعال خواهد شد و نیاز به هیچ اقدامی نیست.

فرداد با بیان اینکه هرمزگانی‌ها می‌توانند با مراجعه به فروشگاه‌های مجاز نسبت به استفاده از این اعتبار در خرید اقلام اساسی استفاده کنند، افزوده بود: خرید اقلام اساسی به صورت نقد و اعتباری است یعنی مقدار مشخصی از قیمت کالا از محل اعتبار اختصاص داده شده پرداخت می‌شود

و خریداران باید مابقی مبلغ را با استفاده از کارت بانکی یا به صورت نقدی پرداخت کنند.

مدیرعامل شرکت رفاه ایرانیان با تاکید مجدد بر اختیاری‌ بودن شرکت در این طرح و استفاده از این اعتبار، به همشهری‌آنلاین گفته بود: استفاده از اعتبار از طریق تمامی کارت‌های بانکی به نام سرپرست خانوار، امکان‌پذیر خواهد بود و در مورد کالاهای مشمول طرح نیز الزامی به خرید یک

نشان تجاری مشخص نیست و افراد می‌توانند از گروه کالایی اعلام شده و از هر نشان تجاری دلخواه، خرید خود را انجام دهند.

وی اظهار کرده بود: شرکت در این طرح برای فروشندگان نیز اختیاری است و چهار صنف خواروبار، لبنیات، پروتئین و فروشگاه‌های زنجیره‌ای می‌توانند با مراجعه به نرم‌افزارهای بازار و مایکت یا از طریق سایت sfara.ir نسبت به نصب برنامه شما (فارا) و ثبت‌نام از قسمت پنل فروشنده در این طرح

اقدام کنند.

فرداد تاکید کرده بود: با توجه به تاکید وزیر رفاه، این طرح برای یارانه‌بگیران اختیاری است و پس از اعلام رسمی می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند. بر این اساس یارانه نقدی هیچ استانی قطع نمی شود.

چقدر یارانه می‌گیرید؟

بنا به این گزارش، هشتمین مرحله یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی دولت سیزدهم طبق روال ماه‌های گذشته بیستم آذرماه به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.

در این بین، اگر سرپرست خانوار جزو دهک‌های اول تا سوم باشد، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان آن‌هم به‌ازای هر نفر دریافت می‌کند. در صورتی‌که سرپرست جزو دهک‌های چهارم تا نهم قرار بگیرد، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به دستش می‌رسد. البته اگر این افراد اقدام به دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه ۱۰

میلیون ریالی کرونا کرده باشند، اقساط این تسهیلات از مبلغ واریزی به حساب آنها کم می‌شود.

بنا به گزارش‌ها از اردبیهشت ماه امسال تاکنون، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به جمع یارانه‌بگیران اضافه شدند.

البته سازمان هدفمندی یارانه‌ها در اطلاعیه اخیر خود اعلام کرده که کل افراد محذوف اردیبهشت ۱۴۰۱، ۵ میلیون و ۹۳۰ هزار نفر بودند که از این تعداد ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سامانه حمایت درخواست بازبینی ثبت کردند. از این تعداد ۳ میلیون نفر در دهک‌های درآمدی ١ـ٩ شناخته شدند و

مجدداً یارانه ایشان برقرار و معوقات یارانه به حساب سرپرست خانوار واریز شد.

در همین رابطه، طیبه حسینی، سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه اعلام کرده؛ با توجه به آنکه دهک‌بندی خانوار توسط وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی انجام شده است؛ بنابراین مسئولان این وزارتخانه در جریان موضوع هستند.

او تصریح کرده؛ افرادی که به دهک اعلامی اعتراض دارند، همچنان می‌توانند از طریق سایت وزارت رفاه درخواست بازبینی و بررسی دهند، چنانچه جز دهک یک تا ۹ قرار گیرند، مشمول یارانه می شوند.

سخنگوی ستادهدفمندی یارانه ها افزوده؛ افرادی که تا قبل از ۱۴۰۱ یارانه آنها حذف شده بود یا انصراف داده بودند، می‌توانند از طریق سازمان هدفمندی ثبت‌نام کنند.

او خاطرنشان کرده؛ اگر سامانه اعتراض وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای اعتراض افراد قطع است، مسئولان این وزارتخانه باید پاسخگو باشد.

 

منبع: اقتصاد


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 20 آذر 1401
جزئیات تازه از طرح کالابرگ الکترونیک/ امکان برداشت نقدی موجودی اعتباری کالابرگ پایان هر ماه

 اخبار دریافتی جدید تسنیم از طرح کالابرگ الکترونیک حاکی است، در صورتی که اعتبار لحاظ‌شده برای خرید کالا در پایان ماه استفاده نشود، امکان برداشت نقدی برای سرپرست خانوار فراهم است.

بر اساس اعلام اخیر مسئولان وزارت رفاه، دولت به‌منظور تقویت سلامت غذایی خانوارها این امکان را برای آن‌ها ایجاد می‌کند که به‌اعتبار یارانه بتوانند یک ماه زودتر کالاهای اساسی را خریداری کنند.

در این اعلامیه تأکید شده بود: «طرح کالابرگ الکترونیک در حال پیاده‌سازی مقدمات اجرا در استان هرمزگان است. این امکان برای تمام جامعه یارانه‌بگیر هرمزگان پس از اطلاع‌رسانی از سوی رسانه‌های کشوری و استانی فعال خواهد شد و نیاز به هیچ اقدامی نیست.  استفاده از اعتبار از

طریق تمامی کارت‌های بانکی به نام سرپرست خانوار، امکان‌پذیر خواهد بود و در مورد کالاهای مشمول طرح نیز الزامی به خرید یک نشان تجاری مشخص نیست و افراد می‌توانند از گروه کالایی اعلام‌شده و از هر نشان تجاری دلخواه، خرید خود را انجام دهند، همچنین این طرح برای

یارانه‌بگیران اختیاری است و هموطنان پس از اعلام رسمی می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند.»

پیگیری‌های تازه تسنیم از وزارت رفاه نشان می‌دهد؛ هم‌اکنون طرح جدید کالابرگ الکترونیک "به‌صورت نسبی" در استان هرمزگان آغاز شده است و در صورتی که نتایج آن موفقیت‌آمیز باشد به‌زودی در سراسر کشور پیاده‌سازی می‌شود، همچنین جزئیات مهم این طرح طی هفته جاری از

سوی وزارت رفاه اطلاع‌رسانی خواهد شد.

طرح جدید دولت شامل چند نقطه عطف است که یکی از برجسته‌ترین آنها رونمایی از یک شبکه اعتباری سراسری است که کنار شبکه شاپرک قرار خواهد گرفت. "شبکه اعتباری ایرانیان" موسوم به «شما»، از یک سازوکار فنی منحصر به فرد استفاده می‌کند که می‌تواند امتیازات و تسهیلات

مهمی برای خانوارهای ایرانی فراهم کند، موضوعی که در سنوات اخیر یکی از چالشهای نظام حکمرانی در بحث حمایت از اقشار آسیب‌پذیر بوده است و حالا با رونمایی از این دستاورد جدید بخشی از عقب‌افتادگی‌های کشور در حوزه حمایت از اقشار محروم به‌صورت کلی برطرف خواهد شد.

1 ـ در طرح کالابرگ الکترونیکی به‌خلاف طرح هوشمندسازی یارانه آرد هیچ گونه دستگاه پوز جدیدی به عرضه‌کنندگان کالاهای اساسی تعلق نخواهد گرفت و هیچ دستگاه پذیرنده‌ای نیز از شبکه شاپرک حذف نخواهد شد.

2 ـ تعداد قلم کالاهای مشمول این طرح بایستی در مصوبه هیئت دولت تعیین شود اما هیچ‌گونه محدودیتی در برندهای عرضه‌کننده اقلام تعیین‌شده وجود نخواهد شد. پیش‌بینی می‌شود بین 5 الی 17 قلم کالا در این طرح به‌صورت یارانه‌ای در اختیار خانوار مشمول قرار بگیرد.

3 ـ اعتبار به‌صورت ماهیانه در حساب سرپرست خانوار ـ بر اساس کد ملی و نه صرفاً کارت واریز یارانه نقدی ـ شارژ خواهد شد.

4 ـ در صورت عدم مصرف بخشی از اعتبار مذکور امکان دریافت نقدی اعتبار مصرف‌نشده برای سرپرست خانوار وجود خواهد داشت، در واقع سیکل شارژ اعتبار به‌صورت ماهیانه است.

5 ـ در طرح "شما" شاهد رونمایی از یک سوییچ کالایی هستیم، یعنی اگر کالای انتخاب‌شده جزو گروه اقلام مشمول در سبد تعیین‌شده باشد، بعد از خرید معادل مابه‌التفاوت نرخ یارانه‌ای و آزاد از اعتبار سرپرست خانوار کسر صورت خواهد گرفت.

6 ـ احتمالاً باتوجه به ظرفیت بسیار گسترده‌ای که این شبکه اعتباری سراسری ایجاد خواهد کرد دامنه آن برای حمایت از اقشار محروم و دهکهای پایین جامعه به طرح کالابرگ الکترونیکی محدود نماند و در آینده زمینه حمایت هدفمند با اصابت مستقیم کالایی به خانوار صورت خواهد گرفت.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 19 آذر 1401
حساب یارانه این خانوار شارژ شد | واریز کمک معیشتی 1 میلیونی برای این دهک ها

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور با اشاره به اجرای آزمایشی طرح کالابرگ الکترونیکی گفت: طرح کالابرگ به‌صورت آزمایشی در سه استان در حال اجرا است و اجرای آن در کل کشور بستگی به رفع ایرادات آن دارد.

محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس‌جمهور درخصوص اجرای آزمایشی طرح کالابرگ الکترونیکی گفت: طرح کالابرگ به‌صورت آزمایشی در سه استان در حال اجرا است و اجرای آن در کل کشور بستگی به رفع ایرادات آن دارد.

وی با بیان اینکه نظام امور مالیاتی از مهم‌‌ترین ابزارهای اقتصادی دولت با هدف خدمت‌رسانی است. هدف از دریافت مالیات استفاده از آن در حوزه‌هایی مانند بهداشت، امنیت و زیرساخت است. به سبب مشکلاتی که در گذشته وجود داشته است امکان استفاده از این ابزار وجود نداشته

است.
رضایی گفت: در حال حاضر ما شاهد تورم مالیاتی هستیم. اگر نظام مالیاتی اصلاح شود از تورم جلوگیری و خدمات خوبی به مردم داده خواهد شد. فرآیند تغییر آغاز شده است و با وجود کاهش پنج درصدی تولید در سال گذشته ممکن است طی سال جاری نیز مالیات تا 3 درصد کاهش پیدا

کند. با توجه به اقدامات انجام‌شده، مؤدیان جدید شناسایی خواهند شد که در نهایت سبب رشد درآمدهای مالیاتی خواهد شد.

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور تاکید کرد: از سوی دیگر فساد‌هایی در حوزه مالیات وجود داشته است که با ایجاد سامانه ارتباط افراد قطع خواهد شد. با توجه به سامانه سازمان امور مالیاتی امکان دریافت 40 خدمت بدون مراجعه حضوری نیز وجود خواهد داشت.

سورپرایز جذاب یلدایی برای این دهک ها | افزایش۵۰ درصدی یارانه معیشتی در راه است

سال گذشته ۲۷ آذر ماه دولت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که قرار است ۴ ماه یارانه حمایتی شب یلدا به برخی از مردم پرداخت کند. یارانه‌ای که مبلغ آن ۱۰۰ هزار تومان بود و اولین مرحله آن ۲۷ آذر ماه در آستانه شب یلدا به حساب سرپرستان برخی از خانوارها واریز شد.

افزایش۵۰ درصدی یارانه معیشتی در راه است

یارانه معیشتی جدید دولت رئیسی برای اولین بار از اردیبهشت سال 1401 پرداخت شد.یارانه معیشتی  برای هر خانوار متفاوت است.با توجه به افزایش قیمت‌ها، دولت سیزدهم برای جبران رفاه از دست رفته خانوار و کمک به معیشت آن‌ها اقدام به افزایش یارانه معیشتی کرده است.یارانه

معیشتی برای دو دهک پایین درآمدی 400 هزارتومان و برای دهک سه تا نه 300 هزار تومان واریز می شود .  در ادامه جدیدترین خبرها درباره یارانه معیشتی را می خوانیم.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور از افزایش کمک هزینه مراکز شبانه‌روزی به میزان ۵۰ درصد، مراکز روزانه به میزان ۳۵ درصد، مراکز ارائه خدمات تخصصی توانبخشی در منزل به میزان ۴۶ درصد و مراکز مراقبت در منزل به میزان ۵۰ درصد برای سال جاری خبر داد.

علیرضا انجلاسی با بیان اینکه هر ساله افزایشی در میزان کمک هزینه پرداختی به مراکز صورت می‌گیرد، اظهار کرد: پیش‌نویس افزایش کمک هزینه نگهداری، توانبخشی و آموزش در مراکز غیردولتی و خانواده از تابستان برای تصویب به هیات وزیران ارائه شد، با این وجود میزان افزایش کمک

هزینه سال ۱۴۰۱، هفته گذشته در کمیسیون هیات دولت به تصویب رسید.

 با اشاره به کمک هزینه مصوب در مراکز نگهداری و توانبخشی سازمان بهزیستی در سال ۱۴۰۱، اظهار کرد: کمک هزینه مصوب مراکز شبانه‌روزی برای سال جاری با ۵۰ درصد، مراکز روزانه با ۳۵ درصد، مراکز ارائه خدمات تخصصی توانبخشی در منزل با ۴۶ درصد و مراکز مراقبت در منزل با ۵۰

درصد افزایش می‌یابد.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه برای میزان افزایش سال ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی خواهیم کرد، به افزایش کمک هزینه مراکز نگهداری شبانه‌روزی نیز اشاره و یادآور شد: کمک هزینه مراکز شبانه‌روزی از دو میلیون تومان برای هر نفر در ماه به ۳

میلیون تومان و کمک هزینه مراکز روزانه با رشد ۳۵ درصدی از یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان برای هر نفر در ماه به یک میلیون و ۸۲۰ هزار تومان افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: همچنین مراکز ارائه خدمات تخصصی توانبخشی در منزل با رشد ۴۶ درصدی از ۵۰۰ هزارتومان به ۷۳۰ هزار تومان و کمک هزینه مراکز مراقبت در منزل از یک میلیون تومان به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه افزایش پیدا کرد.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه کمک هزینه مراکز نگهداری به صورت ماهانه پرداخت خواهد شد، گفت: هر ماه براساس سیستم الکترونیکی ثبت و تایید صورت می‌گیرد و این مبالغ به حساب‌ مراکز واریز خواهد شد.

انجلاسی در پاسخ به این سوال که مابه‌التفاوت کمک هزینه پرداختی ماه‌های گذشته به مراکز به چه صورت پرداخت خواهد شد؟ توضیح داد: براساس تصمیم اتخاذ شده و افزایش لحاظ شده برای کمک هزینه مراکز، زمان پرداخت مابه التفاوت ماه‌های قبل بستگی به تخصیص اعتبار دارد و هر

زمان تخصیص اعتبار به میزان مکفی صورت گیرد، این مبالغ نیز واریز خواهد شد.

یارانه معیشتی این افراد سه برابر شد

سخنگوی دولت در ادامه به تشریح برخی مصوبات دولت پرداخت و اظهار داشت: دولت برای نخستین بار با افزایش ۵۰ درصدی یارانه مراکز نگهداری شبانه روزی معلولان موافقت کرد و یارانه مراکز نگهداری روزانه معلولان ۳۵ و یارانه پرستاران و مادرانی که در منزل از معلول مراقبت می کنند، ۲۰

درصد افزایش یافت.

وی افزود: هیئت وزیران به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با افزایش میزان کمک هزینه (یارانه) پرداختی سازمان بهزیستی کشور به مراکز غیردولتی (روزانه و شبانه روزی) بابت نگهداری، مراقبت و خدمات توانبخشی، آموزشی، حرفهآموزی معلولان و حق پرستاری افراد دارای آسیب

نخاعی و معلولان شدید و خیلی شدید از محل اعتبارات تخصیصی سازمان مذکور مندرج در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور موافقت کرد.

یارانه معیشتی برای این استان آزمایشی کالابرگی شد؟

صولت مرتضوی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طرح کالابرگ الکترونیکی به صورت آزمایشی در استان هرمزگان شروع شده و بازتاب خوبی از آن گرفته شد.

وی ادامه داد: به محض اینکه بستر آن فراهم شود، به صورت آزمایشی اجرا می کنیم. امیدواریم هرچه زودتر این طرح اجرا شود.

یارانه معیشتی این ماه دو برابر شد

بهادری جهرمی گفت: روند آماده سازی زیرساخت های کالابرگ الکترونیکی مستمرا در حال پیگیری و انجام است.

واریز نقدی یارانه‌ها با سیاست مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه کالا‌های اساسی از اردیبهشت ماه امسال آغاز شد و طی هفت مرحله شاهد واریز مبالغ ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به ازای تعداد افراد خانوار مشمول طرح به حساب سرپرستان خانوار بودیم. این در حالی است که بر اساس

قانون بودجه سال جاری، دولت در جهت جبران زیان رفاه مصرف‌کننده برای کالا‌های اساسی بایستی از طرق کالابرگ الکترونیکی اقدام کند.

اما در ماه‌های گذشته، به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های فنی اجرای کالابرگ، دولت واریز یارانه نقدی را در دستور کار قرار داد.

در نهایت هفته گذشته خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره علت تاخیر در اجرای کالابرگ الکترونیکی و اینکه آیا دولت مشکل تامین مالی دارد؟ توضیح داد: قبلاً هم گفته بودم که موضوع طرح کالابرگ الکترونیکی مشکلی از نظر تأمین مالی ندارد، با

توجه به اینکه نظام پرداخت یارانه‌ها جمعیت زیادی از مردم را متاثر می‌کند، لازم بود که دولت در مورد مطمئن بودن زیرساخت فنی برای اینکه زمانی که مردم مراجعه می‌کنند، مشکلی در تامین کالا و خریدهایشان پیش نیاید، اطمینان حاصل کند که در این بین تغییر مدیریت در وزارت کار قدری

در اجرا و بهره برداری این طرح تأخیر به وجود آورد.

وزیر اقتصاد افزود: در جلسه‌ای اخیرا با وزارت کار داشتیم، این وزارتخانه در خصوص اجرای آزمایشی این طرح در یکی از استان‌های جنوبی کشور که در همین هفته جاری آغاز خواهد شد، وعده دادند که به محض اینکه در این استان برای کل مردم آن اجرایی شود، می‌توانیم برای کل کشور این

طرح را اجرایی کنیم.

خاندوزی در ادامه تاکید کرد: بنابراین این طرح هیچ مشکلی از نظر تأمین مالی ندارد چراکه اساساً مبتنی بر همان نظام پرداخت درآمدی کل پرداخت‌های یارانه‌ای یعنی تقریباً ماهانه ۲۸ هزار میلیارد تومان، تأمین مالی می‌شود و فکر میکنم دوره آزمایشی یک ماه به طول بینجامد و بعد از یک

ماه برای کل کشور اجرایی شود.

امروز نیز علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در خصوص آخرین وضعیت اجرای کالابرگ الکترونیکی بیان داشت: از ابتدا مجلس در بودجه مقرر کرده بود تا یارانه به شیوه کالابرگ اعطا شود یا سایر طرق ممکن. خب دولت نیز همین مسیر را طی کرد؛ بنابراین دولت نیز همین مسیر را طی کرد؛

یعنی اصل را بر این گذاشت که اگر شرایط و زیرساخت‌ها فراهم باشد بتواند به شیوه کالابرگ اقدام کند، ولی وقتی شرایط و زیرساخت‌ها فراهم نیست اعطای یارانه نقدی مستقیم و اصلاح اقتصادی را معطل نکند.

وی افزود: از روز اول هم اعلام شد که هم زمان با پرداخت یارانه به صورت مستقیم که متوقف نخواهد شد، تکمیل زیرساخت‌ها در دستور کار قرار خواهد گرفت؛ بنابراین مراحل تکمیل زیرساخت کالابرگ در حال پیشبرد است و گزارش‌ها به صورت منظم در جلسات مختلف دولت از جمله ستاد

تنظیم بازار و ستاد هماهنگی اقتصادی ارائه می‌شود. دو مرتبه در هفته رصد و ارزیابی می‌کنیم و در نهایت اخیرا هم تصمیم گرفته شد تا به صورت آزمایشی یک طرحی در یکی از استان‌های جنوبی اجرا شود تا بتواند کمکی به تکمیل زیرساخت اعطای کالابرگ داشته باشد؛ لذا مسیر روشنی

است که در حال طی شدن است و تا انتها هم پیش خواهد رفت.

بهادری جهرمی تاکید کرد: دولت اصرار دارد تا در تخصیص یارانه به مردم و در تامین کالا‌های اساسی و غذایی مورد نیاز مردم ریسک نکند و به روش‌هایی حرکت بکند و مسیر را پیش برود تا این فرآیند دچار حاشیه و خدشه‌ای نشود.

این دهک ها یارانه معیشتی یک میلیونی می گیرند

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور از پرداخت ما‌به‌التفاوت مستمری مهرماه مددجویان سازمان بهزیستی خبر داد.

علیرضا انجلاسی اظهار کرد: با همراهی دولت و مجلس شورای اسلامی مستمری مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور 30 درصد افزایش یافت که از آبان ماه به حساب مددجویان مستمری بگیر واریز شد.

وی با بیان این که ما‌به‌التفاوت مهرماه مستمری مددجویان امروز واریز شد، گفت: این ما به التفاوت برای خانواده‌های یک نفره یک میلیون 260 هزار ریال، خانوارهای دونفره یک میلیون 800 هزار ریال برای خانوارهای سه نفره 2 میلیون و 520 هزار ریال، برای خانوارهای چهار نفره سه میلیون و

240 هزار ریال و خانوارهای پنج نفره و بالاتر 3 میلیون و 960 هزار ریال پرداخت شده است.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور با بیان این که مستمری مددجویان از مهرماه 30 درصد افزایش داشته است در خصوص مبالغ جدید مستمری مددجویان گفت: با افزایش 30 درصدی مستمری نسبت به شهریور ماه در خانوارهای یک نفره از 420 هزار به 546

هزار تومان، در خانوارهای دونفره از 600 هزار به 780 هزار تومان، در خانوارهای سه نفره از 840 هزار به یک میلیون و 92 هزار تومان، در خانوارهای چهار نفره از یک میلیون و 80 هزار به یک میلیون و 404 هزار تومان و در خانوارهای پنج نفر و بیشتر از یک میلیون و 320 هزار به یک میلیون و 716

هزار تومان مستمری افزایش و در آبان ماه واریز شده است.

یارانه معیشتی آذر ماه چقدر است؟

در این گزارش به توضیحاتی درباره اینکه یارانه آذر ماه چقدر است و کی واریز می شود؟ پرداخته شده است.

با توجه به اینکه قرار بود زیر ساخت های کالابرگ الکترونیک تا شهریور ماه آماده شود اما به دلیل اینکه چنین طرح عظیمی برای اینکه نتیجه مطلوب داشته باشد نیازمند یک زیر ساخت قوی و محکم می باشد، در حال حاضر اجرای این طرح امکان پذیر نیست. اما براساس فراهم نبودن زیر

ساخت های این طرح یارانه مهر، نقدی پرداخت شد و آبان و آذر نیز احتمالا نقدی پرداخت می شود.

براساس گزارشات سخنگوی دولت اعلام کرد: با توجه به آماده نبودن زیرساخت های لازم برای پرداخت کالابرگ الکترونیکی، در حال حاضر یارانه ها به‌صورت نقدی پرداخت خواهد داشت.

یارانه مهر ماه روز چهارشنبه ۲۰ مهر ماه به حساب خانوارها واریز شد، یارانه آبان ماه نیز مانند ماه های گذشته در روز پنجشنبه ۱۹ آبان ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.

گفتنی است پیش تر نیز وزیر اقتصاد اعلام کرده بود که فعلا زیرساخت های طرح کالابرگ الکترونیک مهیا نشده است، بر همین اساس یارانه مرحله 142 آبان ماه ۱۴۰۱، مانند 7 ماهه نخست سال جاری، بدون تغییر روز چهارشنبه ۲۰ مهر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.

این در حالیست که در حال حاضر سازمان هدفمندی یارانه‌ها اعلام نکرده است که یارانه آذر ماه مانند ماه های گذشته پرداخت می شود یا طرح کالابرگ الکترونیک اجرایی می شود.

 

منبع: فردا نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 16 آذر 1401
هشدار سازمان غذا و دارو درباره داروهای تلگرامی و اینستاگرامی

مشاور رسانه‌ای رییس سازمان غذا و دارو درباره مصرف داروهای غیرمجازی که از کانال‌های تلگرامی و اینستاگرامی و سایر مبادی غیرمجاز تهیه می‌شوند، هشدار داد.

دکتر سجاد اسماعیلی درباره تبلیغات برخی داروهایی که با عناوینی همچون «داروهای موثر هندی و پاکستانی» در کانال‌های تلگرامی دست به دست می‌شوند، گفت: ارائه هر نوع دارویی در کانال‌های تلگرامی و اینستاگرامی و مبادی به جز داروخانه، غیرقانونی و تخلف است.

وی افزود: دارو باید از مسیر رسمی زنجیره تامین دارو به دست مصرف‌کننده و بیمار برسد که تنها عرضه‌کننده داروها هم داروخانه‌ها هستند. تامین دارو از هر جایی به غیر از داروخانه برای ما رسمیت ندارد و غیر قانونی است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه تنها محل قانونی عرضه دارو، داروخانه است، گفت: باید توجه کرد که داروهایی که از طریق مبادی غیرمجاز عرضه می‌شوند، ممکن است تقلبی باشند. به طوری که برچسبی که روی آن وجود دارد، مربوط به آن دارو نباشد و ممکن است اصلا دارو نباشد و ماده دیگری در

آن باشد. همچنین ممکن است دارویی که به عنوان داروی موثر عرضه می‌شود، فاقد ماده مؤثره بود یا حتی ترکیبات خطرناکی در آن استفاده شده باشد.

وی با بیان اینکه مصرف این داروها می‌تواند عوارض متعددی برای بیمار داشته باشد، گفت: بیماران به هیچ عنوان از کانال‌های تلگرامی و اینستاگرامی دارو تهیه نکنند. زیرا تولید و تامین دارو مسیر مشخصی دارد. فرایند تامین ماده اولیه، بررسی فرمولاسیون آن، تولید، انجام تست‌های پایداری

و... در فرایند تولید و تامین دارو انجام شده و بعد از آن مجوز توزیع و عرضه دریافت می‌کند. طی این مسیر مشخص برای داروها تنها زمانی تضمین می‌شود که بیمار دارویش را از داروخانه دریافت کند.

اسماعیلی گفت: مجددا تاکید می‌کنم داروهایی که از طریق فضای مجازی، اعم از تلگرام، اینستاگرام و سایر مبادی غیرمجاز عرضه می‌شود، به هیچ عنوان مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست.

اسماعیلی در ادامه صحبت‌هایش درباره خوددرمانی برخی بیماران هنگام ابتلا به بیماری‌های ویروسی تنفسی، مانند کرونا، آنفلوآنزا و ... گفت: با ابتلا به بیماری‌هایی چون سرماخوردگی، آنفلوآنزا و... به هیچ عنوان خوددرمانی توصیه نمی‌شود؛ چراکه به عنوان مثال مصرف نابجای آنتی‌بیوتیک

در زمان ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند منجر به مقاومت میکروبی شود. در عین حال مصرف داروهای غیرمجاز هم برای درمان این بیماری‌ها می‌تواند عوارض متعددی بر بیماران داشته باشد.

اسماعیلی تاکید کرد: تضمین‌کننده اینکه بیمار داروی ایمن و بدون عوارض جانبی غیرمعمول مصرف کند، این است که بیمار دارو را از داروخانه تامین کند.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 15 آذر 1401
برای گرفتن بیمه بیکاری چقدر سابقه بیمه نیاز است؟

بیمه بیکاری در نظام بیمه تأمین اجتماعی درواقع جبران بخشی از زیانی است که کارگر در اثر از دست دادن شغل خود متحمل می‌شود و جزو جدایی‌ناپذیر تأمین اجتماعی است. اما سازمان تأمین اجتماعی به دلیلِ کسریِ منابع و عدم تعادل بین منابع و مصارف،

قانونی را که در سال ۶۹ مصوب شد، تغییر داد تا با کاهشِ مشمولانِ دریافتِ این مستمری بارِ مالیِ کمتری از پرداختِ بیمه بیکاری به دوش بکشد.

ماده ۶ قانون بیمه بیکاری مصوب سال ۶۹ بیمه‌شدگان را با داشتن حداقل ۶ ماه سابقه بیمه‌پردازی مستحق دریافت مزایای بیمه بیکاری می‌داند. همچنین طبق ماده ۲ این قانون «بیکار، بیمه شده‌ای است که بدون میل و اراده بیکار شده و آماده به کار باشد.» با این اوصاف، قانون بیمه بیکاری،

دربرگیرندگیِ بیشتری نسبت به آنچه سازمان تأمین اجتماعی در عمل اجرا می‌کند، دارد.

در سال ۱۳۸۴ طی تفاهمنامه‌ای بین وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی، دایره حمایتی قانون بیمه‌بیکاری تنگ‌تر شد و از آن به بعد دریافتِ مستمریِ بیمه بیکاری برای تعداد بسیاری از بیمه‌شدگان میسر نبود.

در این تفاهمنامه آمده است: «در خصوص کارگران شاغل در کارهای با ماهیت دائمی که کار آنان جنبه مستمر دارد لیکن دارای قرارداد مدت موقت می‌باشند در صورتی که قرارداد آنان حداقل یکبار تمدید شده و یا مدت سابقه آنها در آخرین کارگاه کمتر از یک سال نباشد، با دارا بودن سایر

شرایط مندرج در قانون از مزایای بیمه بیکاری بهره‌مند خواهند شد. بدیهی است افراد شاغل در کارهای فصلی که در پایان فصل کار بیکار می‌گردند و یا کارگران شاغل در کارهای با ماهیت غیردائمی (نظیر پروژه‌ها، فعالیت‌های عمرانی و نظایر آن) که در پایان کار قرارداد و یا اتمام بخشی از کار به

عنوان‌عدم نیاز بیکار می‌گردند، مشمول بیمه بیکاری نخواهند شد.»

با توجه به این تفاهمنامه، کارگری که بعد از سال‌ها کار در کارگاه و سابقه چندین و چندساله بیمه‌پردازی از کار بیکار شده و وارد کارگاهی دیگر شود، چنانچه در کارگاه دوم، قبل از یک سال از کار اخراج شود، دیگر نمی‌تواند بیمه بیکاری دریافت کند چراکه براساس تفاهمنامه سال ۸۴، کارگران

تنها اگر یک سال سابقه بیمه‌پردازی در آخرین کارگاه را داشته باشند می‌توانند بیمه بیکاری دریافت کنند.

این تفاهمنامه، بدون توجه به سابقه بیمه‌پردازیِ کارگر، شرط پرداختِ بیمه بیکاری را «یک سال سابقه بیمه‌‎پردازی در آخرین کارگاه» قرار داده است. یکی از کارگران در تماس با ایلنا از مشکلی که بابتِ همین تفاهمنامه برایش ایجاد شده، می‌گوید: «بعد از چهار سال کار در یک مجموعه، کافرما

دست به تعدیل زد و از کار بیکار شدم. قرار بود بیمه بیکاری بگیرم اما بلافاصله کار دیگری پیدا کردم و از قیدِ گرفتنِ بیمه بیکاری گذشتم و وارد کارگاه جدید شدم. ۷ ماه کار کردم اما در آنجا هم کارفرما به دلیلِ افزایش هزینه‌ها دست به تعدیل نیروها زد و من که کارگر جدید بودم یکی از گزینه‌ها

برای تعدیل شدم. این‌بار نه کار جدیدی پیدا کردم و نه می‌توانم مستمری بیمه بیکاری بگیرم. من بیش از ۶ سال سابقه بیمه‌پردازی دارم اما حالا که به مستمریِ بیمه بیکاری نیاز دارم نمی‌توانم آن را دریافت کنم.»

چنین تفاهمنامه‌ای در شرایطی که قراردادهای یک تا سه ماهه رواج دارد و خیلی از کارگران مجبور به امضای قراردادهای سفید هستند، حق بسیاری از کارگران را تضعیف کرده است. چرا کارگران بعد از پرداختِ سال‌ها حق بیمه، درست در شرایطی که به مستمریِ بیمه بیکاری نیازمند

هستند، از دریافتِ آن محروم می‌شوند؟

ناصر چمنی (فعال کارگری) در این خصوص می‌گوید: متأسفانه قوانینی که برای کارگران نوشته شده بر ضد کارگران تغییر می‌کند. قرار بود این قوانین به کمک کارگر بیایند اما با تغییر این قوانین، روز به روز از جنبه حمایتی بودنِ آن کاسته می‌شود.

چمنی می‌گوید: هزینه بیمه بیکاری را کارگران قبل از بیکاری از حقوق ماهیانه‌‎ی خود پرداخت می‌کنند. سهم بیمه بیکاری از حقوق همه کارگرانی که بیمه‌شده اجباری هستند کسر می‌شود اما همه کارگران از این حق استفاده نمی‌کنند. کارگران بسیاری داریم که در طول سی سال خدمت

حتی یکبار هم از این مستمری استفاده نکرده‌اند. پس هزینه‌ای از جیب همه کارگران به عنوان سهم بیمه بیکاری به تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود اما تنها بخشی از کارگران از آن استفاده می‌کنند. درحالیکه تأمین اجتماعی به گونه‌ای عمل می‌کند که انگار این مستمری یک کمک بلاعوض

از طرف خود سازمان است. خیر؛ این هزینه‌ای است که خود کارگران قبلا پرداخت کرده‌اند.

این فعال کارگری ادامه می‌دهد: ما قانون را به راحتی کنار می‌گذاریم. قانون بیمه بیکاری به صراحت بیان کرده که اگر کارگری ۶ماه سابقه بیمه‌پردازی داشته باشد، می‌تواند مستمری بیمه بیکاری بگیرد اما تأمین اجتماعی قانون اصلی را کنار گذاشته و در عمل از تفاهمنامه سال ۸۴ پیروی

می‌کند.

به گفته چمنی؛ موردی را می‌شناسم که کارگر دو روز برای گرفتنِ بیمه بیکاری کم داشت؛ کارفرما برای اذیتِ کارگر آخرین حق بیمه او را ۲۷ام ماه رد کرده و یک سال خدمت کارگر در آخرین کارگاه پُر نشده بود. تأمین اجتماعی حتی برای موافقت با بیمه بیکاری این کارگر هم مقاومت می‌کرد و

حاضر نبود این دو روز را نادیده بگیرد در حالیکه طبق قانون، ۶ ماه سابقه بیمه‌پردازی برای برخورداری از مستمری بیمه بیکاری کافیست.

چمنی می‌گوید: در این شرایط اقتصادی و با این بحران معیشت، باز هم حداقلی‌ترین حق کارگران را از آنها می‌گیرند. این حداقلی‌ترین حقوقی است که قانون برای کارگر بیکار شده دیده ولی متاسفانه کارگر برای دریافتِ همین حداقل حقوق هم باید هفت خوان رستم را پشت سر بگذارد. طبق

قانون اساسی پرداختِ بیمه بیکاری از وظایف دولت است درحالیکه کارگران خود سهم بیمه بیکاری را پرداخت می‌کنند اما نمی‌توانند به راحتی از آن استفاده کنند!

بیمه بیکاری در نظام بیمه تأمین اجتماعی درواقع جبران بخشی از زیانی است که کارگر در اثر از دست دادن شغل خود متحمل می‌شود و جزو جدایی‌ناپذیر تأمین اجتماعی است. اما سازمان تأمین اجتماعی به دلیلِ کسریِ منابع و عدم تعادل بین منابع و مصارف، قانونی را که در سال ۶۹

مصوب شد، تغییر داد تا با کاهشِ مشمولانِ دریافتِ این مستمری بارِ مالیِ کمتری از پرداختِ بیمه بیکاری به دوش بکشد.

طبق اصل ۲۹ قانون اساسی «برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، از کارافتادگی، بی‌سرپرستی، در راه ماندگی، حوادث و سوانح و نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی به صورت بیمه و غیره حقی است همگانی.» قانون اساسی، تأمین

اجتماعیِ همگانی را وظیفه حاکمیتی می‌داند و تأکید دارد که دولت از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایت‍های مالی فوق را برای یک یک افراد کشور تأمین کند. اما حاکمیت این وظیفه را به سازمان تأمین اجتماعی محول کرده و سازمان تأمین

اجتماعی نیز روز به روز با کمک آیین‌نامه و بخشنامه‌ها و تفاهمنامه از بخشی از این وظایف می‌زند.

تا پیش از تیرماه امسال که دیوان عدالت اداری هنوز بخشنامه ۲۳۱۷۷۸ مورخ سال ۹۴ را لغو نکرده بود، مشکل کارگران برای گرفتنِ بیمه بیکاری بیش از این‌ها بود. طبق این بخشنامه، ارائه نامه‌ عدم نیاز از سوی کارفرما برای دریافتِ بیمه بیکاری الزامی بود و کارگران گاهی برای دریافتِ همین

نامه هم دچار مشکلات بسیاری می‌شدند.

امروز که کارگران به راحتی اخراج می‌شوند و به سختی کار پیدا می‌کنند، شاید لازم است که دیوان عدالت اداری برای ابطال این تفاهمنامه نیز گامی جدی بردارد تا کارگران از همین حداقل حقوق قانونی خود نیز محروم نشوند.

 

منبع: فردای اقتصاد


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 14 آذر 1401
 دادستان کل کشور: «گشت ارشاد» تعطیل شد

حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری در پاسخ به سوال یکی از حاضران مبنی بر اینکه چرا گشت ارشاد تعطیل شد، ابراز داشت: گشت ارشاد ربطی به قوه قضائیه ندارد و از همان جایی که در گذشته تأسیس شد از همانجا نیز تعطیل شد. البته قوه قضائیه نظارت‌های خود را بر کنش‌های رفتاری در سطح جامعه ادامه می‌دهد.

دادستان کل کشور تاکید کرد: جنگ ترکیبی اخیر آمیخته‌ای از موضوعاتی چون؛ «سیاست»، «جنگ سایبری»، «جعل خبر و دروغ‌پراکنی» بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور، در سلسله نشست‌های جهاد تبیین که با موضوع «تبیین ابعاد جنگ ترکیبی در اغتشاشات اخیر» برگزار شد با بیان اینکه هم اکنون روش دشمن در ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی مسبوق به سابقه نبوده و شاهد سبکی نو در دشمنی هستیم، ابراز داشت: در اغتشاشات اخیر دشمنان با هماهنگی و هم‌افزایی با یکدیگر با روش جنگ ترکیبی به مقابله با جمهوری اسلامی برخاسته که این امر سابقه نداشته است. در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی استکبار جهانی مساله نظامی و سپس اقتصادی را نشانه گرفت.

این مقام ارشد قضایی ادامه داد: در دهه‌های بعد بر موضوع فرهنگ و سیاست و امروز با یک صحنه جدید از جنگ ترکیبی که از تمامی عوامل مذکور با اضافه شدن جنگ سایبری مواجه هستیم.

منتظری ادامه داد: تمامی اقداماتی که علیه کشور عزیزمان صورت می‌گیرد با سرکردگی پنج کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و رژیم صهیونیستی و البته با کمک‌های مالی بعضی از کشورهای عربی منطقه که رهبر انقلاب آنها را با عنوان گاو شیرده یاد کرده است، می‌باشد.

وی به موضوعات جنگ ترکیبی اخیر اشاره و بیان کرد: جنگ ترکیبی اخیر که قابل قیاس با جنگ تحمیلی نبوده، بلکه آمیخته‌ای از موضوعاتی چون؛ «سیاست»، «جنگ سایبری»، «جعل خبر و دروغ‌پراکنی»، «جنگ دیپلماسی و مخدوش کردن روابط ایران با دیگر کشورها»، «جنگ فرهنگی»، «ایجاد تضاد دینی، قومی و مذهبی» و «تشدید تحریم‌های اقتصادی و نظامی» بوده است.

دادستان کل کشور شناخت برنامه ریزی دشمن در جنگ ترکیبی را عاملی مهمی در خنثی کردن آن دانست و یادآور شد: از عواملی که در رویارویی در جنگ‌های نظامی به نیروی‌های مقابل کمک می‌کند، دارا بودن امکانات مورد نیاز و شناخت برنامه‌های دشمن می‌باشد که این امر در جنگ ترکیبی که هم‌اکنون با آن موجه هستیم مستثنی نبود و اقدامات لازم در جهت شناسایی برنامه‌های دشمن صورت پذیرفته است.

منتظری با بیان اینکه در جنگ‌های ترکیبی مسئولیت‌ها بر عهده یک ارگان خاص نبوده و هر فرد متناسب با توانایی‌های خود مسئول است، عنوان کرد: حوزه‌های علمیه، مبلغان و طلاب نیز باید با مجهز شدن به علم و تخصص در این رویارویی عظیم گام برداشته و در کنار دیگر نهادها در عرصه جهاد تبیین ورود نماید.

وی افزود: بعضی از افراد در دولت‌های گذشته نسبت به فرمایش رهبر انقلاب در خصوص ایجاد شبکه ملی اطلاعات، توجه نکرده و فضای مجازی را بدون مدیریت رها و زمینه را برای عوامل دشمنان ایجاد کرده اند، البته دادستانی کل کشور به عنوان مدعی العموم نسبت به این امر ورود و برای این افراد پرونده تشکیل داده است.

این مقام ارشد قضایی در پاسخ به سوال یکی از حاضران مبنی بر اینکه چرا قوه قضائیه نظارتی بر فضای مجازی ندارد، گفت: در خصوص نظارت بر فضای مجازی، قوه قضائیه وظایف خود را انجام داده لکن در مراحل دیگر اقدامات صورت نگرفته است. افرادی در کشور هستند که مانع اقدامات لازم در جهت نظارت بر فضای مجازی و همچنین دیگر موضوعات حساس کشور می‌شوند.

منتظری رعایت اقتضائات و مصالح عالیه نظام را امری مهم در اقدامات قوه قضائیه برشمرد و اظهار داشت: قوه قضائیه با تأسی به سیره پیامبر و ائمه اطهار (ع) از اقدامات نسنجیده و غیر علمی پرهیز می‌کند و رعایت اقتضائات و مصالح عالیه نظام مورد تاکید این قوه قرار گرفته است. گاهی شرایط خاص کشور اقتضا می‌کند دفع افسد به فاسد شود تا مشکل جدیدی در کشور رخ ندهد.

وی با اشاره بر اقدامات همه جانبه آمریکا در جهت اتحاد دیگر کشور علیه ایران تصریح کرد: در جلسه شورای حقوق بشر اکه اخیراً برگزار شد، آمریکا در صدد اتحاد دیگر کشورهای جهان علیه جمهوری اسلامی ایران بوده و با توجه به اطلاعات به دست آمده این اقدام با پرداخت پول‌های کلان به برخی کشورها صورت گرفته است.

دادستان کل کشور بر موضوع بدحجابی در کشور و خصوص شهر قم اشاره و خاطرنشان کرد: بدحجابی در کشور خصوصاً در شهر مقدس قم از دغدغه‌های اصلی قوه قضائیه و همچنین جامعه انقلابی ما است اما باید توجه داشت برخورد قضائیه در مرحله آخر بوده و اقدامات فرهنگی مقدم بر هرگونه فعالیت است.

منتظری افزود: قوه قضائیه از تمامی فعالان در عرصه فرهنگ به خصوص از حوزه‌های علمیه و دفتر تبلیغات اسلامی با توجه به وظیفه ذاتی خود، درخواست دارد طرح‌های علمی مبتنی بر تدبیر خود را در جهت دفع اقدامات دشمن را برای ما ارسال کند و عموم علما با سخنرانی‌ها و صدور پیام و جامعه انقلابی، مطالبات خود را در عرصه مبارزه با فعالیت‌های فرهنگی دشمن، بیشتر کند تا این امر پشتوانه ما در قوه قضائیه شود.

وی در پاسخ به سوال یکی از حاضران مبنی بر اینکه چرا گشت ارشاد تعطیل شد، ابراز داشت: گشت ارشاد ربطی به قوه قضائیه ندارد و از همان جایی که در گذشته تأسیس شد از همانجا نیز تعطیل شد. البته قوه قضائیه نظارت‌های خود را بر کنش‌های رفتاری در سطح جامعه ادامه می‌دهد.
این مقام ارشد قضایی با بیان اینکه با مسببان اصلی اغتشاشات اخیر کوتاه نخواهیم آمد، عنوان کرد: بنده به عنوان دادستان کل کشور این قول را به عموم مردم خواهم داد که نسبت به برخورد با مسببان اصلی اغتشاشات اخیر کوتاه نخواهیم آمد ولی با توجه به شرایط خاص کشور نیازمند اقدامات خرمندانه از سوی قوه قضائیه هستیم.

منتظری درخصوص سوال مطرح شده در زمینه کوتاهی احقاق حقوق عامه توسط دادستانی کل کشور یادآور شد: حقوق عامه دامنه بسیار گسترده‌ای دارد و دستگاه قضا و همچنین دادستانی کل کشور تمام سعی و تلاش خود را در این زمینه انجام داده و خواهد داد. البته در سال‌های اخیر و روبرو شدن با مسائل جدید نیازمند قوانین جدیدی بوده که به طور جدّ پیگیر آن می‌باشیم.

وی با تاکید بر اینکه عموم شهروندان از قوه قضائیه انتظار رسیدگی به جرایم اخیر را دارند که درخواست به حقی بوده است، بیان کرد: باید توجه شود که در برخورد با اغتشاشگران، قوه قضائیه به دنبال سرکردگان و مهره‌های اصلی بوده که این امر محتاج زمان است.

به گفته دادستان کشور، در دیداری که با خانواده شهید آرمان علی وردی داشتیم با صبر بی‌نظیر آن خانواده عزیز روبه‌رو شدیم که ما را در جهت شناسایی و برخورد با عوامل اصلی شهادت آن شهید عزیز کمک کرد.

منتظری با بیان اینکه جلسات تبیینی برای بازداشت‌شدگان ناآرامی‌های اخیر که از روی هیجانات و گره‌های ذهنی که دشمنان برای آنان ایجاد کرده‌اند، برگزار شده است که نتیجه خوبی را شاهد بوده‌ایم، گفت: جا دارد از اقدامات معاونت فرهنگی فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی که در این زمینه گام‌های مؤثری را برداشته است تشکر کنیم.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 13 آذر 1401