آیا واکسیناسیون کووید باعث ایجاد تغییرات در روند عادت ماهانه زنان می‌شود؟

هنگامی که آزمایش‌های بالینی آزمایش واکسن‌های مختلف کووید-۱۹ آغاز شد، یکی از سوالاتی که پیش آمد، این بود که «آیا واکسینه شدن، تغییری در چرخه‌های قاعدگی یا خونریزی ماهانه زنان ایجاد می‌کند یا نه؟»

 مدتی پس از واکسیناسیون عمومی‌، افراد تجربیات خود را درمورد عوارضِ بعد از تزریق واکسن، با پزشکان مطرح کردند و طی این گفتگوها مشخص شد بسیاری از خانم‌ها بعد از تزریق واکسن کرونا دچار تغییرات در چرخه قاعدگی خود می‌شوند.

براساس نتایج پژوهشی که هفته گذشته در مجله علمی «Science Advances» منتشر شد، ۴۲درصد از شرکت‌کنندگان در یک نظرسنجی گفته‌اند که پس از تزریق واکسن کرونا، قاعدگی آن‌ها شدیدتر شده است. بیش از ۳۹ هزار نفر در این نظرسنجی مشارکت کردند.

این نظریه که "واکسن‌هایی با هدف تقویت سیستم ایمنی برای دفاع در برابر عفونت‌، سیکل قاعدگی را تغییر می‌دهند"، چیز تازه‌ای نیست؛ همانطور که سال‌ها پیش مطالعه‌ای نشان داد واکسن تیفوئید با بی‌نظمی‌های قاعدگی مرتبط است و به نحوی می‌تواند باعث قاعدگی‌های دیرهنگام، زودهنگام و شدید ‌شود.

همچنین واکسن‌های هپاتیت B و سرطان دهانه رحم (علیه ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV) باعث اختلال در چرخه قاعدگی در برخی افراد می‌شود.

در این مقاله ذکر شده: «پزشکان و کارشناسان بهداشت عمومی در پوششی رسانه‌ای اعلام کرده‌اند که هیچ مکانیسم بیولوژیکی برای تأیید رابطه میان تجویز واکسن و تغییرات قاعدگی ‌وجود ندارد». در موارد دیگر، کارشناسان اعلام کردند که این تغییرات به احتمال زیاد ناشی از «اضطراب و استرس» است.
چند نفر پس از واکسیناسیون کرونا، با تغییرات در عادات ماهانه‌ی خود مواجه شدند؟

محققان برای درک بهتر این اتفاق، در آوریل ۲۰۲۱ یک نظرسنجی طراحی کردند که بیش از ۳۹هزار نفر در این نظرسنجی شرکت کردند؛ ۹۱ درصد از این تعداد، به عنوان زن معرفی شدند و ۹ درصد از آنها دارای تنوع جنسیتی بودند.

طبق این نظرسنجی، حدود ۴۱ درصد از افرادی که دوره‌های قاعدگی منظمی داشتند، پس از واکسیناسیون دچار خونریزی‌های شدیدتر از حد معمول شدند. این در حالی است که ۴۴ درصد از شرکت‌کنندگان گفتند که هیچ تغییری در جریان قاعدگی خود پس از واکسیناسیون مشاهده نکردند.


علاوه بر این، بخش قابل توجهی از افرادی که معمولاً قاعدگی ندارند (۷۱درصد به دلیل مصرف داروهای ضدبارداری، ۳۹ درصد به دلیل هورمون‌تراپی و ۶۶ درصد به دلیل یائسگی)، خونریزی اولیه را گزارش کردند!

طبق نتایج، افراد مسن‌تر و افرادی که در نظرسنجی خود را به عنوان غیر سفیدپوست یا اسپانیایی/لاتینکس معرفی کرده‌اند و گروهی که از قبل بیماری‌هایی مانند آندومتریوز داشتند، پس از دریافت واکسن کووید، خونریزی شدیدتر از حد معمول داشتند.

برای نتیجه‌گیری نهایی از این تحقیق کمی زود است و محققان هنوز نمی‌توانند به طور قطعی اعلام کنند که واکسن باعث ایجاد این تغییرات شده است؛ اما در این بین، نظریه‌ی دیگری وجود دارد که می‌گوید: نحوه واکنش سیستم ایمنی بدن به واکسن مربوط است.

این مطالعه می‌گوید: «به طور کلی، تغییرات در خونریزی قاعدگی، غیرمعمول یا خطرناک نیست، اما توجه به این تجربیات برای ایجاد اعتماد در پزشکی ضروری است».

کاترین لی، یکی از نویسندگان این مقاله و استاد مردم‌شناسی در دانشگاه تولین، گفت: «ما گمان می‌کنیم که تغییرات مرتبط با واکسیناسیون کووید-۱۹ برای اکثر مردم کوتاه‌مدت است و اگر کسی از این بابت نگران است، توصیه می‌شود به پزشک مراجعه کند».

او اضافه کرد: ما قصد داریم در یک بیانیه مطبوعاتی، مجدداً تأکید کنیم که دریافت واکسن یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از ابتلا به کووید است؛ ابتلا به این ویروس به خودی خود نه تنها می‌تواند منجر به تغییر در روند عادات ماهانه، بلکه بستری شدن در بیمارستان، طولانی شدن دوره بیماری و حتی مرگ شود.

 

منبع: خبرانلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 2 مرداد 1401
جعفری، رئیس گروه کنترل کیفی سازمان پزشکی قانونی: مجوز سقط قانونی با رأی قاضی تا قبل از چهار ماهگی ص

 رئیس گروه کنترل کیفی سازمان پزشکی قانونی با اشاره به اینکه مجوز سقط قانونی با رأی قاضی صادر می‌شود، گفت: پس از صدور جواز سقط که در قالب رأی قاضی است، مادر باردار می‌تواند به بیمارستان‌­هایی که فهرست آن­ها را پزشکی قانونی در اختیار او قرار می‌­دهد مراجعه و اقدام به سقط کند.


آسیه جعفری، رئیس گروه کنترل کیفی سازمان پزشکی قانونی درباره فرایند جدید صدور مجوز سقط قانونی  با تأکید بر حفظ فوریت در بررسی درخواست‌های سقط قانونی، افزود: در صورت محدودیت زمانی و وجود فوریت در صدور مجوز سقط (به دلیل سن بارداری و نزدیکی آن با سقف زمانی برای صدور مجوز)، کمیسیون سقط با حضور قاضی، پزشک متخصص متعهد و پزشک قانونی در همان روز مراجعه تشکیل و درخصوص صدور یا نبود صدور جواز تصمیم‌گیری می­‌شود.
روند جدید بررسی درخواست‌های سقط قانونی در پزشکی قانونی

 وی در توضیح روند جدید بررسی درخواست‌های سقط قانونی در پزشکی قانونی گفت: نخستین مرحله برای دریافت مجوز سقط مراجعه مادر باردار به اداره پزشکی قانونی مرکز استان است البته در برخی مراکز استان‌­های بزرگ که دارای چند اداره هستند فقط یکی از اداره‌ها این متقاضیان را پذیرش می­‌کند.

رئیس گروه کنترل کیفی سازمان پزشکی قانونی افزود: در استان­‌های پهناوری مثل سیستان و بلوچستان و کرمان به دلیل وسعت و پراکندگی شهرستان‌های استان، امکان مراجعه مادر باردار به ادارات پزشکی قانونی برخی از شهرهای آن استان (به غیر از مرکز استان) نیز وجود دارد که البته تعداد این شهرها بسیار محدود است.

وی ادامه داد: همچنین در موارد نادری که مادر به دلیل بیماری بستری است، همسر یا یکی دیگر از بستگان نزدیک می‌توانند با معرفی‌نامه پزشک معالج به اداره پزشکی قانونی مراجعه کنند و تقاضای سقط را از جانب مادر باردار مطرح کنند.
مدارک مورد نیاز برای مراجعه به پزشکی قانونی

جعفری درباره مدارک مورد نیاز برای مراجعه به پزشکی قانونی گفت: در زمان مراجعه به پزشکی قانونی، لازم است مدارکی از سوی متقاضی ارائه شود از جمله این مدارک کارت شناسایی معتبر، سونوگرافی اوایل بارداری، مدارک لازم دال بر ناهنجاری جنین مانند سونوگرافی ناهنجاری جنین، اکوکاردیوگرافی یا گزارش آزمایش ژنتیک است و در صورتی که علت تقاضای مادر برای سقط، بیماری خود مادر است ارائه مدارک دال بر بیماری مادر به همراه گواهی پزشک معالج لازم است.

این کارشناس معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: پس از پذیرش و تشکیل پرونده، مادر باردار توسط یکی از پزشکان مورد مصاحبه و بعضی اوقات معاینه می شود و در صورتی که مدارک ارائه‌شده کامل نباشد مدارک تکمیلی نظیر سونوگرافی، درخواست و گاه نیز مشاوره با متخصصین انجام می­ گردد.
در پرونده‌های سقط قانونی موضوع زمان و فوریت در بررسی و اعلام نظر یک موضوع اساسی است

وی با تأکید بر اینکه در پرونده‌های سقط قانونی موضوع زمان و فوریت در بررسی و اعلام نظر یک موضوع اساسی است، تصریح کرد: پس از تکمیل پرونده چنانچه سن جنین در حدی باشد که محدودیت شدید زمانی در صدور مجوز سقط وجود داشته باشد (صدور مجوز تنها قبل از ولوج روح یعنی تا قبل از چهار ماهگی انجام می‌شود) در همان روز کمیسیون سقط با حضور قاضی، متخصص متعهد و پزشک قانونی تشکیل و قاضی کمیسیون درخصوص صدور یا عدم صدور جواز سقط تصمیم ­گیری می­ کند.
صدور مجوز تنها قبل از ولوج روح یعنی تا قبل از چهار ماهگی انجام می‌شود

جعفری درباره مواردی که محدودیت زمانی ندارد گفت: در صورتی که با احراز همه شرایط لازم، محدودیت زمانی برای صدور مجوز وجود نداشته باشد (صدور مجوز سقط قانونی فقط قبل از چهار ماهگی امکان‌پذیر است)، پس از تشکیل و تکمیل پرونده از مادر خواسته می ­شود تا در روز معینی (طی حداکثر ۷ روز آینده) مجددا مراجعه کند و در جلسه کمیسیون سقط حضور یابد، در آن جلسه براساس نظر قاضی کمیسیون در خصوص امکان صدور یا عدم صدور جواز سقط قانونی تصمیم­ گیری می‌شود.

به گفته وی در مواردی که علت تقاضای سقط، ناهنجاری، بیماری جنین است، علاوه بر مادر، اخذ اظهارات همسر وی نیز ضروری است، در این موارد لازم است شناسنامه مادر و همسر وی نیز ارائه شود و در صورت عدم امکان حضور همسر، قاضی کمیسیون در خصوص چگونگی اخذ اظهارات همسر وی تصمیم‌گیری خواهد کرد، اما در مواردی که علت تقاضای سقط، بیماری مادر باشد، ضرورتی به اخذ اظهارات همسر نیست.
مجوز سقط قانونی با رأی قاضی صادر می‌شود

رئیس گروه کنترل کیفی سازمان با اشاره به اینکه مجوز سقط قانونی با رأی قاضی صادر می‌شود، افزود: پس از صدور جواز سقط که در قالب رأی قاضی است، مادر باردار می­ تواند به بیمارستان­ هایی که فهرست آن­ها را پزشکی قانونی در اختیار او قرار می ­دهد مراجعه و اقدام به سقط کند.

جواز صادرشده برای سقط حداکثر ۱۵ روز اعتبار دارد و در صورتی که از اعتبار آن بگذرد این جواز باطل می­‌شود
جواز صادرشده برای سقط حداکثر ۱۵ روز اعتبار دارد

وی خاطرنشان کرد: البته توجه به این نکته ضروری است که جواز صادرشده برای سقط حداکثر ۱۵ روز اعتبار دارد و در صورتی که از اعتبار آن بگذرد این جواز باطل می­‌شود، برخی اوقات اعتبار رأی از این هم کمتر است زیرا انجام سقط قانونی فقط قبل از چهار ماهگی امکان‌پذیر است و اگر سن جنین نزدیک به ۴ ماهگی باشد گاه مجوز سقط صادرشده فقط یک روز اعتبار دارد و مادر باردار باید هرچه سریعتر به بیمارستان مراجعه کند.تهیه دارو برای انجام سقط وظیفه بیمارستان است

جعفری تأکید کرد: تهیه دارو برای انجام سقط وظیفه بیمارستان است و فقط با مجوز سقط قانونی (صادرشده توسط قاضی) و نسخه پزشک، داروی لازم از داروخانه بیمارستانی که مادر در آن بستری است توسط مسئولین بخش تهیه شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی خاطر نشان کرد: در مواردی که مادر یا همسر وی به رأی صادره دال بر جواز یا عدم جواز سقط اعتراض داشته باشند، می ­توانند به دادگاه تجدید نظر ویژه سقط قانونی مراجعه کنندو امکان اعتراض تا حداکثر یک هفته بعد از زمان صدور رأی است ولی لازم است به سن جنین توجه شود، زیرا اگر سن بارداری بیش از چهار ماه باشد امکان تغییر در رأی صادره وجود ندارد.

عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی ۳۱خردادماه امسال در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد آمارسقط درمانی اعلام کرد: در دو ماهه ابتدایی امسال یک هزار و ۹۰۳ تقاضای سقط درمانی داشتیم که از این تعداد یک هزار و ۴۷۷ نفر مجوز دریافت کردند ضمن آنکه تعداد تقاضاها در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد ۲.۵ درصدی داشته است.

 

منبع: اعتماد آنلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 1 مرداد 1401
لیگ ملت‌ها ۲۰۲۲؛ فرزندان ایران با پیراهن سرمه‌ای در جنگ با عقاب‌های قرمز

 تیم ملی والیبال ایران در دیدار امروز مقابل لهستان با پیراهن سوم خود یعنی سرمه‌ای به میدان خواهد رفت.

 تیم ملی والیبال ایران از ساعت ۲۳:۳۰ دقیقه امروز به وقت تهران در مرحله یک چهارم نهایی لیگ ملت‌های والیبال ۲۰۲۲ به مصاف تیم لهستان دارنده چندین مدال المپیک و جهان خواهد رفت.

بر اساس اعلام کمیته برگزاری این رقابت‌ها تیم ایران در این مسابقه با پیراهن‌ سرمه‌ای برای بازیکنان به میدان خواهند رفت و لهستانی‌ها نیز با پیراهن‌های قرمز پا به زمین مسابقه خواهند گذاشت.

بر این اساس لیبرو  تیم کشورمان با پیراهن قرمز بازی خواهد کرد. برنده این دیدار در نیمه نهایی حریف تیم ملی آمریکا خواهد شد و بازنده این مسابقه با توجه به رتبه مرحله مقدماتی در جایگاه پنجم تا هشتم قرار خواهد گرفت.

 

منبع: خبرگزاری برنا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : پنج شنبه 30 تير 1401
شماره شبا ثبت کنید، سود سهام عدالت بگیرید

از میان مشمولان سهام عدالت حدود دو میلیون نفر هستند که هنوز شماره شبای خود برای دریافت سود سهام عدالت سال‌های گذشته را ثبت نکرده‌اند و طبق آخرین اخبار اگر این افراد میخواهند سودهای رسوب شده را دریافت کنند فقط تا پایان روز جمعه برای ثبت اطلاعات خود فرصت دارند.

 از میان حدود ۴۹ میلیون مشمول سهام عدالت، بیش از دو میلیون نفر سود سهام عدالت خود را طی سال‌های قبل دریافت نکرده بودند، بر این اساس حدود دو ماه قبل شرکت سپرده گذاری مرکزی اعلام کرد چنانچه جاماندگان اقدام به برطرف کردن شماره شبای بانکی خود کنند سود سهام

عدالت سال های قبل برای آن‌ها واریز خواهد شد. در این راستا تاکنون دو مرحله پرداخت سود به جاماندگان سهام عدالت انجام شده است، در مرحله اول و دوم به ترتیب ۳۰۷ و ۲۰۰ هزار نفر مشکل شبای بانکی معتبر خود را برطرف و سودهای سنواتی سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ خود را دریافت

کردند.

طبق آمار، حدود یک میلیون و۹۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت همچنان با مشکل شبای معتبر بانکی روبرو هستند. شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت مهم‌ترین دلایلی است که باعث شده تا سود سهامداران به حساب آنها واریز نشود.

شرکت سپرده گذاری مرکزی چندی پیش اعلام کرد که سهامداران عدالت نگران سود سال‌های گذشته خود نباشند، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی امسال در چندین نوبت، واریز سود سهامداران عدالت را در دستور کار خود قرار داده است.

در راستای این موضوع قرار است اوایل مرداد بخش دیگری از سود افرادی که تا کنون اطلاعات خود را برای دریافت سود سهام عدالت ثبت نکرده بودند پرداخت شود. بنابراین سهامداران عدالتی که هنوز شماره شبا معتبر بانکی خود را اصلاح نکرده‌اند، می‌توانند تا پایان روز جمعه با مراجعه به

سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) ثبت‌نام و احراز هویت خود را انجام دهند تا در روند پرداختی‌های آتی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی قرار گیرند.

قرار است شرکت سپرده گذاری مرکزی اطلاعات را در روز شنبه جمع آوری و فرایند پرداخت سود را در روز یکشنبه هفته جاری آغاز کند.

 

منبع: ایسنا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 29 تير 1401
ملاک امتیاز برای پزشک زنان، تشخیص صحیح نوع زایمان باشد/ فلج «اِرب» نوزادان، نتیجه اصرار نادرست بر زا

ملاک امتیاز دادن به متخصصان زنان و ماماها باید این باشد که نوع زایمان را درست تشخیص دهند و نوزاد را سالم به دنیا بیاورند. ملاکشان نباید صرفِ انجام زایمان طبیعی باشد. متاسفانه نظارتی روی کار پزشکان و ماماها حین زایمان طبیعی نیست و گاه صدماتی به نوزاد وارد می‌شود که قابل جبران نیست؛ مثل فلج «اِرب».

مریم شریفی؛ دوگانه «زایمان طبیعی» و «سزارین» از سال‌ها قبل در حوزه بهداشت و درمان کشور ایجاد شده و این مناقشه همچنان میان طرفداران دو گروه ادامه دارد. افراط و تفریط‌های صورت گرفته درخصوص انتخاب هرکدام از این دو نوع شیوه زایمان بدون در نظر گرفتن شرایط و ایجاد بسترهای لازم، در هر مقطع مشکلات متعددی برای خانواده‌ها و در ابعاد گسترده‌تر، برای جامعه ایجاد کرده است. با وجود اهمیت زایمان طبیعی و تأثیر این شیوه بر سلامت مادر و نوزاد، انتخاب این نوع زایمان هم نیازمند وجود بسترها و مقدمات لازم است و در صورت نبود شرایط لازم، حتی زایمان طبیعی هم می‌تواند برای مادر و نوزاد، مشکل‌ساز شود و صدمات جبران‌ناپذیری به آنها وارد کند. فلج «اِرب» در نوزادان، یکی از همین صدمات گاه غیر قابل جبران است.

در روزهای اخیر گروهی از خانواده‌های نوزادان مبتلا به فلج ارب، پویشی در سامانه فارس من ثبت کرده و از این طریق از مسئولان وزارت بهداشت درخواست کرده‌اند در درجه اول از پزشکان و ماماهای متبحر برای تشخیص نوع زایمان و انجام زایمان طبیعی استفاده شود و علاوه‌براین، ملاک امتیاز دادن به متخصصان زنان و ماماها، این باشد که نوع زایمان را درست تشخیص دهند و نوزاد را سالم به دنیا بیاورند. با گفت‌وگوی ما با سردبیر این پویش که تا امروز 572امضا داشته، همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره فلج ارب نوزادان و ارتباط آن با تشخیص نادرست نوع زایمان کسب کنید.
*شما پویشی در سامانه فارس من ثبت کرده‌اید با عنوان «جلوگیری از فلج اِرب نوزادان با تشخیص صحیح نوع زایمان». برای شروع، از انگیزه‌ای که باعث شد این پویش را ثبت کنید، برایمان بگویید. آیا خود شما با این مشکل دست‌به‌گریبان هستید؟

- من حدوداً 8 ماه پیش زایمان کردم و ازآنجاکه دیابت بارداری داشتم، زایمانم دچار مشکل شد. من این مسائل را نمی‌دانستم اما بعدها متوجه شدم وقتی مادر دیابت بارداری داشته باشد، شانه و شکم بچه، بزرگ می‌شود و در انجام زایمان طبیعی مشکل ایجاد می‌شود. در این شرایط، بچه نمی‌تواند به طور طبیعی از کانال زایمان خارج شود. اکثراً وقتی قند داشته باشی، می‌گویند باید سزارین شوی. اما دکتر من این موضوع را به من نگفت. خیالم را راحت کرد و گفت می‌توانی طبیعی زایمان کنی.

اما در جریان زایمان طبیعی، بچه نتوانست خارج شود و مجبور شدند دستش را بگیرند و بکشند تا بتوانند خارجش کنند. همین کار باعث شد دست دخترم فلج شود! این مشکل، فقط برای من و بچه‌ام اتفاق نیفتاده. الان ما یک گروه حدود 250 نفری در فضای مجازی داریم از مادرانی از کل کشور که بچه‌هایشان دچار فلج ارب شده‌اند. این مادارن اکثراً قند بارداری داشتند یا لگن‌شان کوچک بوده و مشکلاتی شبیه این داشتند که نشان می‌داده آمادگی زایمان طبیعی ندارند ولی دکتر ریسک کرده و نوزاد آنها را با زایمان طبیعی به دنیا آورده.
*بنابراین خواست و انتخاب شما و همه این مادران، زایمان طبیعی بوده اما شرایطی که داشتید، به لحاظ تخصصی قابل تشخیص بوده که شرایط مناسبی برای زایمان طبیعی نیست. شما معتقدید که تیم پزشکی باید می‌گفتند درست‌تر این است که زایمان شما سزارین باشد. درست متوجه شدم؟

- بله. علاوه‌براین، خیلی از مادران التماس هم کرده بودند که ما را سزارین کنید ولی چون به دکتری که زایمان را به صورت طبیعی انجام دهد، امتیاز می‌دهند، دکتر در جوابشان گفته بود: «نه، تو می‌توانی طبیعی زایمان کنی.» البته من گفتم برایم فرقی ندارد. اگر طبیعی شد، طبیعی. اگر هم امکانش نبود، سزارین. من که علم و تخصصش را نداشتم در قند بارداری، شکم و شانه بچه بزرگ می‌شود و برای زایمان طبیعی مشکل ایجاد می‌کند. بعد از این ماجراها بود که تحقیق کردم و با مسائل مربوط به فلج ارب آشنا شدم. اتفاقاً چند روز پیش به دکتر گفتم گویا اگر مادر باردار دیابت داشته باشد، شانه جنین بزرگ می‌شود و برای زایمان طبیعی ایجاد مشکل می‌کند. شما این را نمی‌دانستید؟ جوابی نداد. فقط گفت: «بچه شما 4 کیلو نبود و مشکلی برای زایمان طبیعی وجود نداشت.» گفتم فقط که وزن بچه، ملاک نیست. در عوض، شانه‌اش تپل بود. من هم دیابت داشتم. اما خانم دکتر جوابی نداشت.

*تیم پزشکی اطلاع داشتند شما مبتلا به قند بارداری هستید؟

- بله. در پرونده پزشکی مادر، همه اطلاعات مربوط به وضعیت سلامتی‌اش را می‌نویسند.
*گفتید این مشکل، باعث ایجاد نوعی فلج در نوزاد می‌شود. لطفاً بیشتر توضیح دهید.

- وقتی بچه به دلیل بزرگ بودن شکم و شانه‌اش، در کانال زایمان گیر می‌کند و به‌طور طبیعی نمی‌تواند خارج شود، پزشک مجبور می‌شود یک دست بچه را بگیرد و بکشد تا بیرون بیاید. همین فشار و کشش باعث می‌شود عصب‌های دست بچه آسیب ببیند و فلج شود. به این نوع آسیب، فلج «اِرب» گفته می‌شود. به طور کلی، کشش یا فشار خارجی بیش از حد در ناحیه سر و گردن موقع زایمان طبیعی و عبور نوزاد از کانال زایمان، علت اصلی فلج ارب در نوزادان است. کشیدگی سر و گردن نوزاد، باعث فلج ارب در بازوی همان سمت می شود.

*شما چه زمانی متوجه این مسئله شدید؟

- از همان اول. وقتی یک دست بچه، یک طرف بدنش افتاده و کلاً هیچ تکان و حرکتی ندارد، کاملاً مشخص می‌شود.
*قبل از آن، کسی به شما چیزی نگفته بود؟

- دکترها و بیمارستان به من اطلاع دادند. ولی در گروهمان، مادران زیادی هستند که هیچ‌کس درباره این موضوع چیزی به آنها نگفته بود و خودشان در خانه شک کردند که چرا دست بچه‌شان تکان نمی‌خورد! خودشان بررسی کردند و فهمیدند. در فلج ارب، دست بعضی بچه‌ها کبود می‌شود و درد دارند اما بعضی بچه‌ها که عصب دستشان قطع می‌شود، درد ندارند چون دستشان بی‌حس است. و همین بی‌حرکت بودن دست بچه، باعث می‌شود مادر و پدر شک کنند. چون نوزاد خیلی دست و پایش را تکان می‌دهد. وقتی یک دست نوزاد کنارش بیفتد، معلوم است یک مشکلی وجود دارد. متاسفانه بدتر از همه این است که در پرونده نوزاد درباره این مشکل، نوشته نمی‌شود فلج ارب، بلکه می‌نویسند: در رفتگی!
*از اینجا به بعد، چه باید کرد؟ وقتی فلج ارب در نوزاد تشخیص داده می‌شود، تکلیف چیست؟ این آسیب، درمانی هم دارد؟

- با فیزیوتراپی و کاردرمانی مستمر، فلج ارب تا حدی درمان می‌شود. بچه را باید هفته‌ای سه جلسه فیزیوتراپی و سه جلسه کاردرمانی ببریم.

*این فیزیوتراپی و کاردرمانی از چه زمانی باید شروع شود؟

- از بدو تولد. علاوه‌بر جلسات فیزیوتراپی و کاردرمانی، در خانه هم روزی 4، 5 ساعت باید بچه را ورزش بدهیم تا به‌اصطلاح دستش خشک نشود. چون این دست خودش که تحرک ندارد.
*با این اوصاف، تمام زندگی شما صرف این درمان و تمرین‌ها می‌شود...

- بله. همین‌طور است. الان من ظرف‌هایمان را هفته‌ای یک بار می‌توانم بشویم!

*اما این امید وجود دارد که با انجام این مراحل فیزیوتراپی و کاردرمانی، دست فرزندتان به حالت عادی برگردد. درست است؟

- البته فقط اینها نیست. باید چند عمل جراحی هم روی دست بچه انجام شود؛ عملی که خیلی سخت است. بعد از عمل هم، دور کمر و دست بچه باید گچ گرفته شود و 40 روز در همان حالت بماند و حرکت نکند.
*این عمل‌ها، برای سال‌های بعد است؟ وقتی بچه بزرگ‌تر می‌شود؟

- یک سال و نیم تا سه سالگی باید عمل روی بچه انجام شود تا بتواند دستش را بالا بیاورد. اگر عصب آسیب دیده باشد و دست کلاً هیچ حرکتی نداشته باشد، یک عمل عصب هم باید زیر یک سالگی انجام بگیرد. بنابراین تعداد و کیفیت عمل‌ها بستگی به نوع آسیب در هر بچه دارد. با اینکه آسیب دست دختر من، شدید است و حتی انگشتانش هم تکان نمی‌خورد، اما به آن عمل زیر یک سال نیاز ندارد. ولی فوق شدید هم داریم که عصب دست کاملاً قطع شده است.

*گفتید موضوع آسیب دست دخترتان در بیمارستان به شما اطلاع داده شد. واکنش شما چه بود؟ وقتی از این اتفاق مطلع شدید، چه اقدامی انجام دادید؟

- اولش اغلب دکترها در بیمارستان می‌گویند: «مشکلی نیست. دو هفته دستش را ببندی، خوب می‌شود. فوقش یک ماهه، رفع می‌شود.» اما واقعیت این است که حتی اگر این آسیب خیلی خیلی خفیف باشد، 7 ماه زمان می‌برد تا سلامتی و توان دست بچه برگردد. تازه باز هم 20 تا 30 درصد از مشکل باقی می‌ماند و 4، 5 سال طول می‌کشد تا دست بچه خوب شود.

اما درمورد بچه من که آسیب دستش شدید است، این درمان‌ها تا 7 سالگی ادامه دارد. تازه با هفت سال فیزیوتراپی و ورزش در تمام روزهای هفته، شاید 70 درصد خوب شود. مثل دست عادی که نمی‌شود. و همانطور که گفتم، در بین این درمان درازمدت، عمل جراحی هم دارد. دو تا عمل خیلی سخت که من از همین حالا نگران آن هستم.
*سئوال دیگری که پیش می‌آید، این است که در بین خانواده‌هایی که با این مشکل مواجه شده‌اند، آیا کسی پیگیری قانونی انجام داده؟ با توجه به اینکه معتقدید این آسیب به دلیل تشخیص نادرست پزشک اتفاق می‌افتد، آیا امکان شکایت و پیگیری برای والدین وجود دارد؟

- بله. نیمی از خانواده‌ها شکایت کرده‌اند ولی هیچ‌کدام به هیچ نتیجه‌ای نرسیده‌اند. جوابی که در نهایت به آنها داده شده، این بوده که: «فلج ارب، از عوارض زایمان طبیعی است.» درحالی‌که دکتر باید پرونده مادر باردار را درست بررسی کند و براساس شرایط او و شرایط جنین، نوع زایمان را تعیین کند. وقتی می‌بیند مادر مبتلا به دیابت بارداری است یا لگن او کوچک است یا اینکه مادر خیلی چاق است، نباید زایمان طبیعی را برایش انتخاب کند. یعنی بعضی از مادرانی که چاق هستند هم، این مشکل فلج ارب برای بچه‌شان ایجاد می‌شود.

بنابراین دکتر باید شرایط مادر را دقیق بررسی کند. اما متاسفانه با وجود تمام این شرایط، دکترها ریسک می‌کنند و چون زایمان طبیعی برایشان امتیاز دارد، به مادر می‌گویند: «تو می‌توانی طبیعی زایمان کنی.» اما موقع زایمان که می‌رسد، مشخص می‌شود امکان زایمان طبیعی وجود ندارد. به دلیل بزرگ شدن شانه و شکم بچه در اثر دیابت بارداری مادر، بچه نمی‌تواند خارج شود. بنابراین دکتر مجبور می‌شود دست بچه را بگیرد و او را بیرون بکشد. و نتیجه، می‌شود فلج دست بچه. تازه، خیلی از این بچه‌ها هم هستند که چون در خارج شدن‌شان از رحم مادر تأخیر ایجاد می‌شود، اکسیژن به آنها نمی‌رسد و فلج مغزی (cp) می‌شوند. این بچه‌ها به‌کلی دست و پایشان فلج می‌شود...

*الان در گروه شما هم از این بچه‌ها هستند؟

- بله. چند مادر بچه مبتلا به سی پی (cp) هم در گروهمان عضو هستند. دوست خودم که بچه‌اش یک ماه از بچه من کوچک‌تر است، سی پی شده. به طور کلی، این موضوع فلج ارب و سی پی، خیلی زیاد شده. دخترم را که برای کاردرمانی می‌برم، کارشناسان آن مرکز هم متعجب و شاکی هستند و می‌گویند کلاً فلج ارب و موارد شبیه آن، خیلی زیاد شده.
*نظر کارشناسان کاردرمانی چیست؟ چه دلیلی برای این افزایش موارد ابتلا به فلج ارب و سی پی ذکر می‌کنند؟

- خب دلیل اصلی‌اش این است که در بیمارستان، نوع زایمان را درست تشخیص نمی‌دهند. بدون توجه به پرونده مادر باردار، در اغلب موارد فقط می‌گویند زایمان طبیعی شود. چون زایمان طبیعی هم برای پزشک و هم برای بیمارستان، امتیاز دارد.

*شما در این زمینه تحقیق کرده‌اید؟ با اطلاعات کافی، این ادعا را مطرح می‌کنید؟

- بله. الان در بیمارستان‌ها، سزارین هیچ امتیازی ندارد. اما هر یک زایمان طبیعی که انجام شود، برای پزشک و بیمارستان امتیاز دارد. و این اشتباه است. به نظر من، اصل این است که با توجه به شرایط مادر، نوع زایمان را درست تشخیص دهند و بچه را سالم به دنیا بیاورند. این دو نکته باید برای پزشک و ماما و بیمارستان امتیاز داشته باشد، نه اینکه یا همه را بفرستند سزارین یا همه را بفرستند طبیعی. قبلاً همه زایمان‌ها شده بود سزارین. خب، اشتباه بود. الان همه شده طبیعی. این هم اشتباه است.

باید روی کار پزشکان و ماماها نظارت وجود داشته باشد. درست این است که ببینند با شرایط مادر و جنین، کدام نوع زایمان بهتر است، همان را انتخاب کنند. گرچه به زایمان طبیعی سفارش شده اما تشخیص این موضوع باید توسط پزشکان و ماماهای متبحر انجام شود. گاه اشتباهات پزشک و ماما حین زایمان طبیعی، صدمات جبران‌ناپذیری مثل همین فلج ارب در نوزادان به دنبال دارد. یعنی به خاطر یک تشخیص اشتباه یا اصرار بی‌دلیل روی یک نوع زایمان، بچه آسیب می‌بیند و خانواده برای سال‌ها یا تمام عمر گرفتار می‌شود. نمونه‌اش 250 عضو گروه ماست که اتفاقی همدیگر را پیدا کرده‌ایم و حتماً تعداد خانواده‌های گرفتار فلج ارب خیلی بیشتر از اینهاست.
*چطور؟ این یک گروه خودجوش است؟ یک انجمن یا گروه رسمی برای نوزادان فلج ارب وجود ندارد؟

- بله. یک گروه خودجوش است. خود من، اتفاقی این گروه را پیدا کردم. اوایل خیلی در اینترنت می‌گشتم که اطلاعاتی درباره فلج ارب پیدا کنم. یک روز اتفاقی در یک سایت، دیدم فردی نوشته یک گروه هست که مادران نوزادان فلج ارب آنجا دور هم جمع شده‌اند. گشتم و گروه را پیدا کردم و عضو شدم. خب، همه مادران که این شرایط را ندارند. خیلی‌ها اصلاً آنقدر سواد ندارند که دنبال این کارها بروند و بخواهند جست‌وجوی اینترنتی انجام دهند.

الان خیلی‌ها در شهرستان‌ها هستند که هیچ امکاناتی ندارند. دکترهای شهرستان اصلاً اطلاعاتی راجع به فلج ارب ندارند. در بعضی موارد به مادر بچه‌ای که دچار فلج ارب شده، گفته بودند: برو بچه‌ات را بیانداز سطل آشغال. دیگر به درد نمی‌خورد!... بعضی مادران گروه ما به خاطر اینکه دکتر خوب در شهرشان نبوده، فکر کردند این موضوع درمان ندارد. بچه را رها کردند و حالا که دو ساله شده، دستش کاملاً فلج شده. چون این درمان، زمان مشخص دارد. دو سه سال اول باید خیلی پیگیر باشید. اگر عملش انجام نشود، دست بچه فلج می‌ماند. الان که در گروه این چیزها را می‌شنوند، خیلی حسرت می‌خورند.

*در شهرشان پزشک متخصص نبوده یا اطلاعات غلط درباره فلج ارب به آنها داده شده؟

- دکترها درباره فلج ارب، چیز زیادی نمی‌دانند. در خود تهران دو سه تا دکتر خوب هست برای این موضوع، ولی در شهرهای دیگر اینطور نیست. ارتوپدهایشان ورزش خاصی به بچه نمی‌دهند. نمی‌گویند بچه را برای کاردرمانی ببرید و...
*درباره هزینه‌ها چیزی نگفتید. برای فیزیوتراپی، کاردرمانی و عمل‌های جراحی چقدر باید هزینه کنید؟

- اگر برای فیزیوتراپی به مراکز بیمارستانی بروید، باید جلسه‌ای 40 هزار تومان بپردازید. اما هزینه هر جلسه فیزیوتراپی در مراکز خصوصی، 100 هزار تومان است که 3 جلسه در هفته، می‌شود 300 تومان. هزینه هر جلسه کاردرمانی نیم ساعت 40 دقیقه‌ای هم، 150 تا 170 هزار تومان است. بیمارستان‌های دولتی، کاردرمانی ندارد و در همان جلسات فیزیوتراپی یک ذره ورزش هم می‌دهند.

*با این حساب، هزینه‌های درمان فلج ارب، خیلی بالاست...

- بله. خانواده‌ای هستند که تا الان که بچه‌شان 2 ساله شده، 90 میلیون تومان برای همین درمان‌ها خرج کرده‌اند! خود من چون هزینه‌ها بالاست، ماهی دو جلسه دخترم را برای فیزیوتراپی و کاردرمانی می‌برم و بیشتر خودم در خانه ورزشش می‌دهم. برای فیزیوتراپی به مرکز طبی تهران می‌رفتیم که خیلی به خانه ما دور بود. باور کنید با این برنامه فیزیوتراپی و کاردرمانی، همه عمر ما در رفت و آمد بین خانه و این مراکز می‌گذرد. برای کاردرمانی هم در ماه 3، 4 جلسه دخترم را می‌برم و اکثراً خودم در خانه انجام می‌دهم.
به خاطر همین مشکلات، از 2 ماه قبل یک دستگاه ارزان فیزیوتراپی خریدم و شیوه کار با آن را آموزش دیدم و از آن موقع، خودم کارهای فیزیوتراپی دست دخترم را در خانه انجام می‌دهم. اما همه خانواده‌ها نمی‌توانند این کار را انجام دهند. در گروه 250 نفری ما فقط دو سه نفرند که دستگاه دارند.

*کجا کار با دستگاه فیزیوتراپی را آموزش دیدید؟

- پیش یک فیزیوتراپ. خانم خیلی مهربانی بود که حاضر شد به من آموزش بدهد وگرنه هر جایی یاد نمی‌دهند. قبل از مرکز آنها، یک جای دیگر رفتم اما قبول نکرد آموزش بدهد.
*... و صحبت پایانی؟

- یک کاری بکنید که در درجه اول، در وزارت بهداشت، ملاک امتیاز دادن به متخصصان زنان و ماماها، این باشد که نوع زایمان را درست تشخیص بدهند و نوزاد را سالم به دنیا بیاورند. ملاکشان صرف انجام زایمان طبیعی نباشد.

در درجه دوم هم، از مسئولان وزارت بهداشت پیگیری کنید که این فیزیوتراپی و کاردرمانی و عمل بچه‌های فلج ارب، زیر پوشش بیمه قرار بگیرد. باور کنید همین عمل‌های این بچه‌ها در بیمارستان خصوصی 26 میلیون تومان هزینه دارد. در بیمارستان دولتی هم که 7،8 میلیون تومان است، باید یک سال در صف بمانیم تا نوبت عمل بچه‌مان برسد. دختر من که 8 ماهه است، همین هفته می‌خواهم بروم برای ثبت‌نام عملش، چون یک سال باید در نوبت باشیم.

 

منبع: فارس


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 28 تير 1401
افزایش پوشش بیمه ای دارو با «دارویار» / ۱۰۰ داروی پرمصرف و ۳۶۶ داروی ضروری بیماری های مزمن بیمه شدند

وزیر بهداشت با اشاره به موفقیت جمهوری اسلامی ایران در مهار کرونا، از برنامه دولت برای تقویت و ارتقای کارایی بیمه ها برای افزایش پوشش داروها خبر داد.

بهرام عین اللهی در ارتباط زنده تصویری با بخش خبری ۲۴ شبکه خبر، اظهار داشت: طرح ارتقای بیمه همگانی سلامت  از پوشش بیمه برای افراد فاقد آن آغاز شد و خوشبختانه امسال، مجلس حدود ۶ هزار میلیارد تومان  برای این طرح، در نظر گرفت که در نتیجه  حدود ۶ میلیون نفر از اقشار کم

درآمد سه دهک پایین، به طور رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

وی افزود: در این مدت،  از یک سو زیرساخت های بیمه ای ارتقا یافت و از سوی دیگر، مجلس شورای اسلامی  ۵ هزار میلیارد تومان برای تامین داروهای بیماران خاص و صعب الاعلاج در نظر گرفت.

وزیر بهداشت با اشاره به اجرای طرح «دارویار»از امشب در کشور، گفت: در این طرح، تعداد داروهای تحت پوشش بیمه افزایش یافته است؛  به طوری که به تازگی ۱۰۰ قلم داروی پرمصرف، تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و همچنین ۳۶۶ قلم داروی ضروری پرمصرف بیماری های مزمن از  جمله

بیماری  دیابت و بیماری های قلبی و عروقی بیمه شدند.

عین اللهی با بیان اینکه در طرح دارویار، پوشش بیمه ای داروها افزایش می یابد، گفت: با دستور رییس جمهور، اعتبارات مناسبی برای تقویت بیمه ها اختصاص یافته است تا هزینه  داروی بیماران، تامین شود. این طرح از امشب در سراسر کشور با هدف کاهش هزینه های بیماران و افزایش

پوشش بیمه ای اکثر داروها به نحوی اجرایی می شود که هیچ تغییری در هزینه  دارویی بیماران رخ ندهد.

وی تصریح کرد: ثابت ماندن پرداخت از جیب بیماران، از اهداف این طرح است و  در حالی که در سالهای قبل، پرداخت از جیب بیماران در حوزه سلامت و هزینه های دارو، افزایش داشت،  با اجرای این طرح، هزینه های دارویی آنان تامین و  پوشش بیمه ای داده می شود.

 

منبع: فارس


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : پنج شنبه 23 تير 1401
سرایت‌پذیری بالای سویه‌های BA۴ و BA۵ کرونا

چهارمحال و بختیاری سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در خصوص میزان سرایت زیرسویه BA۴ و BA۵ کرونا، گفت: در این  دو زیر سویه جدید هر یک نفر می‌تواند ۱۸ نفر را به کرونا مبتلا کند که سرایت‌پذیری آن نسبت به سویه قبلی حدودا دو برابر است.

علی احمدی در گفت‌وگو با اشاره به سویه جدید بیماری کرونا، اظهار کرد: این سویه با سویه قبلی تفاوت چندانی در علائم بیماری ندارد، این سویه یکی از زیرسویه‌های امیکرون محسوب می‌شود و فرد مبتلا دارای علائمی از جمله سردرد، تب، قرمزی چشم، از دست دادن بویایی و چشایی،

کلافگی و علام گوارشی است.

سرپرست معاونت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: عموما افراد مبتلا به کرونا به آبریزش بینی و افت فشارخون نیز مبتلا می‌شوند.

وی در خصوص میزان سرایت زیرسویه BA۴ و BA۵ ، توضیح داد: در سویه وهان میزان سرایت یک به سه، در سویه دلتا میزان سرایت یک به پنج و در سویه امیکرون میزان سرایت یک به ۹ نفر رسید، در این  دو زیر سویه جدید هر یک نفر می‌توان ۱۸ نفر را به کرونا مبتلا کند.

احمدی با تاکید بر اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون بهترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا است، خاطرنشان کرد: افرادی که ۶ ماه از تزریق آخرین دز واکسن کرونای آن‌ها گذشته است، باید برای تزریق دز یادآور اقدام کنند.

رئیس مرکز بهداشت شهرکرد ادامه داد: ۳۰۰ مرکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های تجمیعی واکسیناسیون در چهارمحال و بختیاری برای تزریق واکسن یادآور راه‌اندازی شده‌اند.

وی در خصوص آخرین وضعیت رنگ‌بندی کرونایی در چهارمحال و بختیاری، بیان کرد: در حال حاضر شهرستان‌ بروجن در وضعیت نارنجی، شهرستان‌های شهرکرد، سامان، اردل، کوهرنگ، خانمیرزا و کوهرنگ در وضعیت زرد و شهرستان لردگان و بن در وضعیت آبی قرار دارند.

احمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۰ بیمار کرونایی در مراکز درمانی چهارمحال و بختیاری بستری هستند، توضیح داد: یک نفر از این بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده است، روزانه ۵۰ تست کرونا در استان انجام می‌شود که نسبت به هفته‌های گذشته افزایش چند برابری دارد.

سرپرست معاونت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان بیان کرد: در حال حاضر ستاد ملی کرونا محدودیتی برای وضعیت کنونی کرونا اعلام نکرده است.

 

منبع: ایسنا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 22 تير 1401